thebooksofknjige.com Forum Index thebooksofknjige.com
The Books Of Knjige

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

PITANJA
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Post new topic   Reply to topic    thebooksofknjige.com Forum Index -> Popaj
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Popaj

PostPosted: Tue Feb 23, 2010 2:29 am    Post subject: Reply with quote

Artistic wrote:
Meni je drago da si od nas dvoje bar ti ukapirao to, kako sam ti indirektno navredjao rodbinu i sve najblize tvoje.

Mada cini mi se da si i ti navredjao sve moje, nazvavsi ih losim ljudima, bar si napisao da su ti svi ljudi losi. To je valjda ta logika.

Pogresno si ti dosta toga protumacio od onoga sto sam napisao. Nego ne krivim te jer je stvarno gomila teksta, od kojeg sigurno 50% treba odmah bacit u vodu.

Uglavnom, razumem mnogo dobro tvoj pogled jer ga susrecem kod mnogih ljudi ovde. Malo sam zbunjen, jer bas i nisam ocekivao da ga i ti imas. Ali potpuno si u pravu u tome da ti na njemu mogu samo zaviditi.

Moje je da se, dok sam mlad, tj u najboljim godinama micem iz ove rupetine.. Pa se mozda tamo negde sa 60 godina i vratim da odje uzivam..

Tebe Popaj izuzetno postujem i simpatisem. Iskreno mi je zao zbog ovih nesporazuma... Isuvise je lako na ovom elektronskom papiru doci do cvora i sukoba. Mislim da se bar oko toga mozemo sloziti.

Sve najbolje sa organizacijom,

i hvala jos jednom na razgovoru.

Jos jednom,posljednji put,stvarno nije bilo nikakve nervoze ili zle namjere sa moje strane.Ucinjelo mi se zanimljivim da ti, poigravajuci se malo i upustajuci se u analizu tvoje licnosti (naravno,povrsnu i vjerovatno skroz pogresnu),pokazem kako su predrasude losa stvar.I tek kad si to osjetio na svojoj kozi ,osjetio si ono sto bi trebalo da osjeti svaki Cetinjanin kad procita tvoj post.
E sad,vjerujem da nijesi imao lose namjere ali ovaj vid komunikacije je takav da cesto moze da se pogresno protumaci,a i ja pomalo volim ove igre i kako sam cijeli dan sam besposlen i cackam po internetu,rekoh,ajmo malo.
Moj pogled nijesi mogao razumjeti jer ga nijesam iznio,rekoh ti sve je u sustini bila jedna retoricka igra,ali moram da ti kazem da sam pod tim sto napisah da mi je OK tu dje sam, mislio na to da odlicno znam dje i kako zivim i da se borim,koliko mogu,da mi bude bolje i da sam miran u vezi toga sto i koliko mogu.Da je lose u CG,lose je,ali sam ja daleko od depresija ili bilo kakvih crnjaka.Tu sam- dje sam,zivim,radim,itd.
Tebi zelim da odes odavde,kad vec toliko zelis,ali znam da ce ti dje god da odes trebati 10 godina muke da bi poceo da zivis normalno,i to uz veliku srecu, jer je jebena rabota to sto si dje god da odes ipak stranac.
U Engleskoj je puno bolje nego ovdje,ali za Engleze,i to ne za sve.Za Crnogorce,Srbe,ili bilo koje druge ljude nije,osim ako ne odu sa velikim parama-a ako imaju te pare,dobro im je i ovdje.Ovo ti pricam jer imam masu prijatelja koji zive i rade u najbogatijim i najsredjenijim zemljama svijeta i znam iz prica da je i to tamo velika muka-bar,kao sto rekoh,prvih desetak godina.
U nadi da se nijesi naljutio zbog ove moje male igre sa tobom i ja tebi zelim sve najbolje u zivotu,i ne bi mi smetalo da ako,uprkos losim iskustvima i savjetima prijatelja,nekad opet dodjes na CT nedje skupa popijemo pice,a vjeruj mi ima par sasvim pristojnih mjesta (iako to u principu nista ne znaci-i da ih nema isto bi se nedje pila pica).
Eto,nemoj sto zamjerit.
Sve najbolje!
Back to top
View user's profile Send private message
Artistic

PostPosted: Tue Feb 23, 2010 6:59 pm    Post subject: Reply with quote

Jeste da smo se vec ispozdravljali po pet, sest puta, ali moram reci da mi je drago da te ipak nisam pogresno procijenio kao covjeka. Zbunjen jesam bio.

Jutros sam slusao onaj intervju koji si dao na rtcg1 u vezi sa knjigama i zaista sam odusevljen tvojim stavovima i razmisljanjima. Narocito me pozitivno iznenadilo kada si spomenuo Njemacke flozofe, koje vec nekoliko godina bezuspjesno trazim da citam. Tu i tamo se da pronaci na internetu, ali jednostavno ne volim citati za kompjuterom knjige. Kompletan dozivljaj je vjestacki, a i skodi mi kicmi i ocima.

Verujem da od tebe mogu dobiti mnogo dobrih preporuka iz polja umjetnosti, pa se nemoj iznenaditi ako ti jos dje posaljem kakvu rijec sa upitnikom ili bez.
Back to top
OpUsTeNo

PostPosted: Sat Mar 06, 2010 5:50 am    Post subject: Reply with quote

Last edited by OpUsTeNo on Tue Mar 09, 2010 6:49 am; edited 1 time in total
Back to top
Popaj

PostPosted: Sun Mar 07, 2010 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

Jakove,nadam se da me neces pogresno shvatit,ali mislim da mozda nijesi treba postavljat ovu komunikaciju-narocito ako je bila zatvorenog tipa.Nema potrebe da bude javna,narocito ako se Nikola nije slozio sa tim.
Covjeka ne poznajem,znam da ima sjajnih pjesama i da je dobar ton majstor,i nista vise od toga,ali moram da ti kazem da ga pomalo razumijem zbog onakvog vida komunikacije-kao sto razumijem i nase goste u emisijama (s` tim sto oni znaju da ce biti na radiju i svjesno ulaze u to da ce ih slusat masa ljudi ).Znaci,danas je sve toliko postalo javno da mislim da bi bilo lijepo da si ovu vasu komunikaciju sacuva od javnosti,narocito zbog nekih djelova koji bi neke ljude mogli navest na ideju da o Vranjkovicu steknu neku pogresnu sliku (ili mozda pravu,ali to nije bitno).
Moras shvatit da te ne poznaje i da ovaj tip komunikacije,znam to iz iskustva,cesto zbog gluposti izmakne kontroli ( ipak je ovo prica od gume-bez boje i tona glasa,bez lica i grimasa na istom ) i ljudima koji se ne poznaju moze biti jako tesko da komuniciraju ovako,narocito ako oce da se sale i sl.
Ovo ti ne bih pisao da nijesam procitao i raspravu o Srbima,Crnogorcima,crkvama i slicnim rabotama,i moram ti rec da ,iako zaboravimo da se dopisuju totalni stranci u 5 ujutro,imam razumijevanja za njegove stavove.Te price da su Crnogorci Srbi traju bas dugo i dosta ljudi vjeruje u njih.To sto u to ne vjeruje veliki broj Crnogoraca ne mora da znaci da ce ovi sto misle drugacije ikad prestat da misle tako.
To ne znaci da su apriori losi,tamo je takav stepen indoktrinacije i to masu godina da su oni ubijedjeni da je to tako.
Dakle,oni ce da deru tu pricu dok god postoje ,i to je tuzno,jer sve i da smo 100 Srbi ako smo poludjeli ili lose obavijesteni nema toga ko ce nas ubijedit u to sto oni pricaju,a to bi sve moralo bit besmisleno normalnim ljudima,jer poenta pripadanja nekom narodu ili naciji je po meni totalno ruglo.To znaci da kad se zarati mi koji smo jedne nacije treba da ubijemo neke koji su druge nacije,da imamo neke teritorije,vlast na istima i da se u nase ime 50 ljudi pune ka brodovi,stiteci interese nase nacije,t.j. drzave.
Jezim se od svega toga,ali covjek je takva zivotinja da je taj poredak jedino moguc-da se bojimo jedni od drugih i da ne bi ubijali jedni druge kad god mozemo radi teritorija,nafte i ostalih rugala-iako se to non-stop desava,i tako ce vazda bit.
E sad,Srbija je prosla kroz uzasan period i tesko je ocekivat da ljudi tamo razumiju ljude odavde,bar sto se tice pitanja toga tipa,i ka sto vidis na ovim prostorima tesko da ce ikad bit normalnoga zivota.Taman kad nesto krene sve ce eksplodirat i tako...
Oduzih,ali poenta je da kroz tvoj post ne treba gledat lik i djelo N.Vranjkovica,a i to da bi sto vise treba da cuvas privatnost-i svoju i tudju.
Nadam se da me neces pogresno shvatit zbog ovoga posta.
Pozdrav!

Last edited by Popaj on Tue Mar 09, 2010 11:50 am; edited 1 time in total
Back to top
OpUsTeNo

PostPosted: Tue Mar 09, 2010 6:48 am    Post subject: Reply with quote

Ama potpuno te razumijem , dijelim isto misljenje i ocekivao sam slicnu reakciju od tebe , pirodno . Sa covjekom sam usao u razgovor ozbiljno prva dva reda dok nisam naisao na veliku dozu negiranja , kasnije sam manje vise izazivao . Ali opet bilo je jace od mene da ne postavim to ovdje , nekako izuzev mozda 2 covjek koja privatno poznajem osjecam se kao da dijelim slicno misljenje sa tobom povodom odredjenih tema u koje je otishao razgovor sa vranjkovicem . Nisam ga pokusao ubjediti , nego sam pokusao isprovocirati nelogicnosti u njegovoj prici . A svoju privatnost sam razotkrio iz istog razloga zbog kojeg sam i njegovu razotkrio , da bi bilo fer , donekle .

Brisem post .
Back to top
Neocekivano nagrdjevenije

PostPosted: Tue Jun 29, 2010 4:28 pm    Post subject: Reply with quote

poklopac_od_svakog_lonca wrote:
nije ljubav knjizi nego prema otadzbini Rolling Eyes knjiga je na 5. mjestu

Moze li lista TOP 10, zivo me zanima tvoj sistem vrijednosti?
Back to top
Post new topic   Reply to topic    thebooksofknjige.com Forum Index -> Popaj All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Page 8 of 8

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum