thebooksofknjige.com Forum Index thebooksofknjige.com
The Books Of Knjige

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

SuGGestya! ( radio/tv emisije, serije, reklame.. ) DVD ?

Post new topic   Reply to topic    thebooksofknjige.com Forum Index -> Kritike i sugestije
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Artistic

PostPosted: Mon May 31, 2010 5:46 pm    Post subject: SuGGestya! ( radio/tv emisije, serije, reklame.. ) DVD ? Reply with quote

Uvazena organizacijo,

Postojite vec pozamasan broj godina i iza sebe ste ostavili mnostvo materijala ( u naslovu navedenog ), koji je, tako reci, prosut na sve strane po internetu, pa samim tim tesko dohvatljiv i sakupljiv. Jeste da na portalu postoji arhiva, gdje se mogu preslusati neke starije epizode i vidjeti raznorazne reklame koje pravite, ali to, za nas kolekcionare i vase vijerne "obozavatelje" nije dovoljno.
Prema tome, osilio sam se uputiti vam prijedlog da cijelokupan materijal koji u protekloj deceniji izmisliste natovarite na vise DVD tbok kolekcija. Isti bi se mogao prodavati i vama donositi dodatni profit. Dakle, bila bi to obostrana korist. Siguran sam da bi ljudi kupovali, bar znam dosta njih kojima su vase emisije dobra psiho terapija, te ih cesto i vise puta repetiraju.

Posebno napominjem da u vasem dugogodisnjem radu postoji mnostvo dragocjenih genijalstina, kao sto je recimo emisija sa Crnogorcima u Tunisu ili parodije na Agro Saznanja, koje nije lako pronaci. Zasto i traziti? Lomiti se po netu, cimati oko rs linkova i foruma, kada bi mnogo prakticnije bilo da sve to fino spakujete na DVD i da mi, koji se uvijek rado vratimo i prisjetimo vasih starijih projekata, imamo sve na jednom mjestu, bez da lutamo okolo.

Narocito naglsavam arhiviranje radio emisija, od vasih najranijih dana, pa do sadasnjosti. Prvi DVD bi recimo mogao biti iskljucivo napunjen sa radio emisijama koje ste radili na Cetinju? Sve bi se to moglo dobro "izarhivirati" po sezononama, tipu, vrsti..

Uz nadu da cete razmisliti o ovoj sugestiji, srdacno vas pozdravljam!
Back to top
View user's profile Send private message
zonjo
Site Admin

PostPosted: Thu Jun 03, 2010 1:58 am    Post subject: Reply with quote

ideja nije tako nova..podosta smo razmisljali da tako nesto uradimo ali
je vise faktora uslovilo da za sada takav projekat ostavimo po strani..
prvo,tu bi bilo dosta natezanja sa televizijama za koje smo radili sve te programe oko prava za stampanje dvd-a..
drugo,sam proces proizvodnje takvog dvd-a,njegovog marketinga i distribucije je ogroman posao..vrlo dobro znamo kakav je to proces kroz
objavljivanje dvd-a serije tbok..lakse je kopati rupe za telefonske stubove,vjeruj mi..
trece,potrebna su velika novcana ulaganja u jedan takav projekat bez prave procjene koliko to moze biti zanimljivo prosjecnom gledaocu,s obzirom da su svi ti programi po vise puta emitovani na televizijama i sto su odmah dospjeli na youtube gdje ih vec pogledalo mnogo ljudi..

internet zapravo,koliko god bio demokratican medij,ubija svaku produkciju jer nista sto snimis ne mozes prodati kao realan proizvod u vidu dvd-a ili cd-a..ta prodaja je vrlo bitna jer je osnov daljeg ulaganja u slicne proizvode..ako nema nje onda ne postoji ni autonomni izvor finansiranja za dalje projekte..ovako se moras oslanjati na televizije koje se trenutno bore da prezive i koje nemaju volju da rade bilo kakve igrane programe,ili sponzore kojih ima 10 u crnoj gori i od kojih svi traze pare..

mislim da ti nisam rekao nista novo..

u svakom slucaju,hvala na sugestiji..svanuce dan kad ce se ti materijali morati pokupiti na jedno mjesto i objaviti..
Back to top
View user's profile Send private message
Post new topic   Reply to topic    thebooksofknjige.com Forum Index -> Kritike i sugestije All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum